For Digitized Smart Factories

Værktøjs-magere i front for Siemens PLM-forhandler

Af Thore Dam Mortensen, Teknovation Avis

Den nordiske Gold Partner for Siemens PLM Software, samt partner til HP vedrørende 3D-printteknologi, Summ Systems, har med to erfarne danske værktøjsmagere i spidsen sat en offensiv ind på det danske Cad-/Cammarked målrettet bearbejdningssegmentet.

Danmark 2

Fra venstre er det her de to danske medarbejdere Henrik Hansen og Lasse Midtgård sammen med CEO Dick Nyström i virksomhedens danske kontor i Roskilde.

Med først Henrik Hansen, der kommer med en baggrund som værktøjsmager og Cad-/Cam-programmør for virksomheder som Foxconn og Bendix Tool, samt en afstikker som serviceteknikker hos det daværende AVN Maskin A/S. Og siden maj, Lasse Midtgård, der er uddannet værktøjsmager
og maskiningeniør på DTU, og som blandt andet har arbejdet med femakset bearbejdning hos Michael Olsen i Rønnede (en af landets førende på området i en årrække), har svenske Summ Systems det seneste år taget første skridt på en rejse mod at etablere sig som foretrukken leverandør af Siemens PLM-software og 3Dprintere fra HP i Danmark. Virksomheden, der har kontor i Roskilde, er ikke ældre end seks år, men har i perioden under ledelse af den svenske CEO og ejer, Dick Nyström, formået at etablere en solid organisation i Sverige, Norge og nu også Danmark med omkring 30 medarbejdere. Blandt andet har firmaet, ifølge CEO’en, udmærket sig ved at være den bedst sælgende Siemens PLM-forhandler i Norden sidste år. På kundesiden tæller eksempelvis store svenske industrikoncerner som Sandvik og Volvo, og generelt er fokus stærkt rettet mod at
forbinde mulighederne inden for Cad-konstruktion med de produktionsnære opgaver inden for Cam-programmering via modulerne i Siemens PLM Software-porteføljen, der understøtter dette, såsom NX Cam og Solid Edge.

TRÆKKER PÅ KOLLEGAER

For de to danske medarbejdere er maskinfabrikker ikke et fremmed territorium, og ønsket er nu at oparbejde et solidt netværk, hvor kunderne ikke oplever, at den sidste gang, de ser forhandleren, er dagen, hvor slutsedlen er underskrevet, understreger de. ”Vi vil gerne være der for kunderne, så folk er også velkomne til at kontakte os ved lejlighed, hvis de står med en opgave, de bare ikke kan løse. En time her eller der behøver vi ikke sætte taxameteret i gang for,” siger Henrik Hansen, der siden oktober 2017 har været ansat som Digital Manufacturing Consultant. Samlet forhandler virksomheden hele palletten af Siemens PLM-softwaretyper med mere inden for Manufacturing- segmentet, og på produktbasis fremhæves eksempelvis Tecnomatix Process Simulate, Plant Simulation, Teamcenter, IBS QMS, NX Cad, NX Cam, Solid Edge og Volumill. ”Har vi i Danmark ikke de nødvendige kompetencer inden for et specifikt teknisk område, så tager vi fat i vores højt specialiserede og erfarne kollegaer i de øvrige nordiske lande,” siger Lasse Midtgård, og tilføjer: ”Vores højeste ønske er, at kunderne får det maksimale ud af deres maskiner. Her excellerer NX Cam-softwaren, der eksempelvis har opnået store fremgange inden for featurebaseret bearbejdning, der gør det muligt at automatisere programmeringen af emner i langt højere grad end tidligere.”

SER 3D-PRINT-VÆKST

Et af de områder, som Dick Nyström og de to danske medarbejdere har store forhåbninger til, er 3D-print, som virksomheden nu satser på gennem forhandlingen af HP’s portefølje af maskiner. HP’s Multi Jet Fusion 3Dprintteknologi er i dag grundigt integreret med Siemens AM-modul i flagskibssoftwaren NX til produktudvikling og –fremstilling. Af den grund mener Summ Systems- folkene, at de har en fordel ved at kunne etablere en helt integreret værdikæde fra emnekonstruktion til færdigt produkt. ”Vi ser globalt en uhørt høj vækstrate, hvor salget af 3Dprintere ser ud til at blive mere end fordoblet i perioden 2019 til 2022. Det svarer til en vækst fra 80 til 165 milliarder danske kroner. Og med integreret hardware og software fra to af de fremmeste specialister i verden, så tror vi bestemt på gode muligheder i Danmark,” konstaterer Dick Nyström.

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems Part of Ideal Group will be the leading Siemens Digital Industries Software partner in the Nordic region and Baltic countries and its offering to customers includes industry leading Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Operations Management (MOM) and Industrial Internet solutions.

greenwednesday linkedin youtube-