For Digitized Smart Factories

Varmt välkommen till Summ Industrial Skills den 23-24 januari i Göteborg

Nu närmar sig två mycket inspirerande digitala dagar för tillverkningsindustrin i Norden. Summ Systems & Siemens PLM och representanter från bl.a. Alfred Nobel Science Park, DMGMORI, IDEAL PLM, LKN Industriautomation, Tooltec, Trestad Laser, Siemens Industrial TurboMachinery AB, Wedeaq Scandinavia AB delar sina erfarenheter för hur de arbetar med digitalisering inom produktion och automation och vilka fördelar det ger gällande perfektion, tid, pengar och leveranskvalitet.

Vi visar dessutom upp ett nytt verksamhetsområde för Summ Systems som gäller KVALITETSSYSTEM där vi tar ett eget ansvar för den nordiska marknaden för plattformen IBS QMS från Siemens. Vi har nu det inledande teamet hos oss på plats och ni kan träffa dom samt medarbetare från Siemens på seminariet och se hur vi kan effektivisera ert kvalitetsarbete.

Särskild gäst är Christer Fuglesang. Astronaut och rymdforskare. Han kommer att prata om sina två intressanta och spännande resor till rymden och visa på hur extremt viktigt det är att alla delar arbetar tillsammans. Vi tycker detta är en viktig symbolik till hur vi ser på sambandet mellan en OEM och alla underleverantörer och hur viktigt samverkan är för att nå bästa resultat. När en astronaut väl är plats måste alla saker fungera och hen måste ha tränat på alla saker inför detta. Vi tror det finns en hel del reflektioner Christer kan dela med sig av till oss.  

De områden vi kommer gå djupare inom är:

Additive Manufacturing: Extremt spännande område där vi är glada att en av Siemens ledande personer inom området (Omar Fergani) kommer och delar med sig av de senaste teknikerna och hur Siemens driver egen avancerad utveckling inom området och hur man aktivt samarbetar med maskinbyggare och olika materialtillverkare för att erbjuda bästa möjliga lösningar inom området

CAD: Detta är givetvis ett fortsatt viktigt basområde för oss att dela med oss senaste tekniken kring. NX tar hela tiden nya marknadsandelar och vi vinner över kunder från andra system. Vi har precis lanserat den nya versionen NX12 med mängder av ny funktionalitet och är , i flera fall, en ”game-changer” inom CAD-området. Missa inte den delen om du arbetar inom detta område!

Teamcenter: Denna PDM-plattform fortsätter stadigt att utvecklas och ta nya marknadsandelar. Vi kommer visa dels hur underleverantörer kan hanteras på ett bra sätt. Hur Active Workspace gör att alla som behöver kan nå data på ett enkelt och tydligt sätt. Vi kommer visa hur vi snabbt och konkret har en förpacketerad/definierad installations-och uppstartsmodell som gör att du snabbt kommer igång med Teamcenter osv, osv

CAM/Part Manufacturing: Kanske vårt mest innovativa område just nu. NXCAM är extremt stark som CAM-plattform och vi har inte sett något system som har samma djup och bredd som NXCAM erbjuder. Vi har också satsat på att etablera samarbete med flera olika maskinleverantörer för att visa på styrkan i att NXCAM medverkar till ett effektivt och modernt maskinanvändande. I detta område ligger normalt sett också AM-delen men till detta seminarie har vi valt att ge det området ett eget fokus eftersom det är så aktuellt för många nu.

Robotics & Automation: Mycket av det många kallar Industri 4.0 ryms inom detta område. Här visar vi på tekniken med att simulera hela anläggningar såväl som hur enskilda automationsceller simulerat byggs upp. Vi visar här också hur viktigt sambandet mellan den digitala och verkliga världen är för ett bra projektgenomförande.

QMS kvalitetssystem: Idag är kraven stenhårda på att du har en verifierad process och att du har ett etablerat sätt att alla i verksamheten gör rätt saker, på rätt sätt, och att detta dokumenteras på rätt sätt. För många bolag blir det att man använder mängder med pärmar och att word och excel blir verktygen. Vi vet att detta medför stora mängder merarbete och stora risker för fel. Vi introducerar nu aktivt IBS-QMS för den nordiska marknaden. Så du som arbetar med kvalitetsfrågor inom diskret produktion kommer att ha stor nytta av att ta del av detta.  

Välj de områden och pass som intresserar dig mest, ta med en kollega så ni kan dela på er och låt er inspireras. 

Anmäl dig nu seminariet är kostnadsfritt och platserna är begränsade.

Vi ses i Göteborg!

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems Part of Ideal Group will be the leading Siemens Digital Industries Software partner in the Nordic region and Baltic countries and its offering to customers includes industry leading Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Operations Management (MOM) and Industrial Internet solutions.

greenwednesday linkedin youtube-