For Digitized Smart Factories

Trusted advisor + Challenger = Summ’s nya säljare

Summ Systems söker efter en lösningsorienterad, driven, målfokuserad och snabbtänkt säljare inom digital produktionsteknik med placering i Göteborg.

Trusted advisor Challenger 2016-04

Summ Systems erbjuder sina kunder erfaren och kunnig rådgivning om vad som är bäst lösning i hela deras värdekedja. Vi levererar de mjukvaror som erfordras för detta liksom att vi ansvarar för att implementation och utbildning samt att efterföljande support finns tillgänglig och nära till hands för våra kunder. Gemensamt för alla Summ Systems lösningar är kostnadseffektivitet och snabb implementation. Summ Systems är strategisk partner till Siemens Industry Software (PLM) med fokus på ledande mjukvarulösningar.

Uppdragsbeskrivning

Du kommer att arbeta aktivt med våra produkter och lösningar för att utveckla kundernas arbete och mål. Du arbetar självständigt för att identifiera potentiella kunder och driver en lösningsorienterad och värdebaserad förhandling till avslut och uppföljning. Vid djupare tekniska diskussioner har du direktsupport från våra applikationsspecialister.

Våra kunder är främst små och medelstora företag som finns i Skandinavien och företrädesvis i Sverige men vi arbetar även med några av de största bolagen vad gäller våra nischkompetenser. Vi räknar med två till tre  resdagar per vecka och du utgår från kontoret i Göteborg. I din roll arbetar du nära vår och Siemens Industry Softwares organisation.

De produktområden vi söker säljare till är Tecnomatix och Teamcenter. Tecnomatix är en omfattande portfölj av digitala tillverkningslösningar som hjälper kunderna att effektivisera, simulera och synkronisera sin produktionsutveckling, produktionsteknik och produktion. Teamcenter är världens mest använda Product lifecycle management (PLM) system. Teamcenters omfattande portfölj av end-to-end PLM-lösningar förenar människor och produkter under hela livscykeln med en enda källa för produkt- och processkunskap.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av lösningsorienterad försäljning sedan tidigare och är produktionskunnig med stort teknisk intresse. Har du dessutom erfarenhet av mjukvarulösningar eller andra processtekniska lösningar ser vi det som meriterande. Som person är du driven, ambitiös och har en god kommunikativ förmåga samtidigt som du arbetar mot uppsatta mål och prioriterar dina insatser så att de ger bästa resultat. Det är en självklarhet för dig att alltid ge ett trevligt och professionellt bemötande såväl internt som ut mot våra kunder. Som person är du engagerad, initiativrik och ödmjuk. Du tycker om att arbeta i nära samarbete med dina kollegor och trivs i ett bolag med god stämning där det händer mycket.

 • Relevant högskoleutbildning.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom anvisade områden.
 • Generellt goda kunskaper inom PDM/PLM.
 • Goda kunskaper inom Lean Production, Lean Manufacturing, CAD eller CAM.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Lösningsorienterad & självgående med ett mycket stort intresse för kundutveckling.
 • Är positivt inställd till att resa i tjänsten (främst dagsresor).
 • Innehar B-körkort.

Möjligheter

Summ Systems erbjuder spännande och utvecklande säljuppdrag hos innovativa kunder. Hos oss får du goda möjligheter till vidareutbildning och kunna utvecklas i en dynamisk miljö med stor potential till påverkan. Vi ser gärna att denna roll utvecklas till försäljningschef i företaget.

 • Tjänsten är en tillsvidare-/heltidsanställning med tillträde snarast möjligt.
 • Våra kunder finns på flertalet orter i Skandinavien men företrädesvis i Sverige.

Frågor om tjänsten besvaras av Dick Nyström, VD på 010-498 48 30 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems Part of Ideal Group will be the leading Siemens Digital Industries Software partner in the Nordic region and Baltic countries and its offering to customers includes industry leading Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Operations Management (MOM) and Industrial Internet solutions.

greenwednesday linkedin youtube-