For Digitized Smart Factories
  • Summ Systems is the Siemens PLM Software Partner
  • Banner Sverige Webinarium Teamcenter 2019 10
  • Lunchseminarium
  • Lunchseminarium
  • Banner Sverige Webinarium Teamcenter 2019 10
  • Jobs

Summ Systems is the Siemens PLM Software Partner specialist
for manufacturing in the Nordic market.

Explore our upcoming events   Explore our Job opportunities

Summ Systems fokus ligger på den digitala fabriken och Industri 4.0.

Summ Systems är specialistpartner till Siemens inom PLM med eget ansvar för flera områden inom produktion.

– Vårt fokus är det som många pratar om nu med den digitala fabriken och Industri 4.0, säger Dick Nyström, vd på Summ Systems. Företaget erbjuder allt från rådgivning och systemarkitektur till mjukvaruleverans, installation samt efterföljande support, igångkörning och förvaltning.

– Allt för att ge kunderna mesta möjliga nytta och effekt av sin investering. Områdena som Summ Systems levererar ledande, effektiviserande lösningar inom är: Konstruktion/CAD med Siemens konstruktionsmjukvaror NXCAD och Solid Edge.

– Daimler har valt att lämna CATIA för att istället använda NX. Detta är en viktig signal till Daimlers alla underleverantörer då Daimler vill ha all material- och konstruktionsdata levererat i NX.

Vi ser nu fler och fler visa samma intresse som Daimler och deras underleverantörer genom att investera i NX, säger Dick Nyström. Beredning/CAM med Siemens CAM-mjukvara NX CAM. Summ Systems har även skandinaviskt ansvar för produkterna VoluMill och VoluTurn från Celeritive Technologies.

– Våra kunder ser NX CAM som en viktig kugge i verksamheten som gör att de kan lyckas i den konkurrensutsatta bransch de verkar inom. Fördelar med NX CAM är att den stödjer både fräsning, svarvning, borrning etcetera och finns i olika moduler och prisklasser för att passa såväl det lilla bolaget som den stora verksamheten. En kund använder till exempel NX CAM för att utföra extremt avancerad fräsning, där simultant 5-axlig bearbetning med höga toleranskrav i svårbearbetade material är en av företagets styrkor.

Cell/Line/Automation med lösningar inom bland annatrobotsimulering och programmering med ProcessSimulate, flödessimulering/internlogistik med Plant Simulation och fabrikslayout med NX Line Designer.

– Det tekniska säljteamet hos en och produktionskapacitet med nästintill hundraprocentig precision. En annan kund har kunnat åta sig större projekt där plattformen används som ett verktyg för att designa, utveckla, validera och programmera en produktionscell eller linje. Företaget har som krav att leverera simuleringar och 3D-layouter tillsammans med den fysiska cellen/linjen vilket möjliggörs med Process Simulate, säger Dick Nyström.

– Inom flödessimulering hjälpte vi i ett pilotprojekt en kund att analysera behovet av maskiner och operatörer inför en ombyggnad. Kunden kunde spara drygt 70 000 kronor i maskininvesteringar. En annan kund har med hjälp av oss analyserat flaskhalsar i produktionen och verifierat effekten av olika förslag som funnits att flytta produktionsutrustning i syfte att effektivisera produktionen och att uppnå redundans i maskinparkens utnyttjande. Informationshantering/dokumenthantering med Teamcenter, världens mest använda produkt för att hantera hela eller delar av företags data både för personer, roller eller processer.

– Har ni delar i produktionen som ska byggas om eller behöver förbättras, tveka inte att kontakta oss för ett möte hos er eller på något av våra kontor i Linköping eller Göteborg, säger Dick Nyström.

MOPE-0906-A-038-A

 

 

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems AB  is a Siemens PLM Software Solution Partner - This partnership enables Summ Systems to enhance the interoperability of its software for process integration, multidisciplinary design optimization and data analysis with Siemens PLM Software products in order to improve customers’ design and simulation capabilities.

greenwednesday linkedin youtube-